Kayısı Reçeli / Marmelat / Gün Kurusu


Kayısı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Kayısıları iyice yıkayın ve ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın.

Çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları dörde bölün ve orta boy bir tencerenin içerisine alın.

Tencereye aldığınız kayısıların üzerine şekeri ilave edin ve kapağını kapatarak 2-3 saat kadar bekletin.

Suyunu hafif hafif bırakmaya başlayan kayısıların üzerine içme suyu ilave edin ve kısık ateşte kaynatmaya başlayın.

Belli aralıklarla yavaş yavaş karıştırın, kıvamı ve suyunu kontrol edin. Üzerinde oluşan köpükleri alın.

Kıvam aldığında içerisine yarım limonun suyunu ilave edin ve karıştırın. Kapağını kapatarak bu şekilde 5 dakika daha kaynatın.

Reçel iyice kıvam aldığında altını kapatın. Reçel soğuduğunda cam bir kavanozun içine alın. Güneş görmeyen serin bir yerde reçeli muhafaza edin. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar